Het voordeel van WordPress

Meermaals ben ik de discussie aan gegaan met HTML enthousiasten. ”Gebruik jij WordPress ja? Dat is toch suuuuper gelimiteerd?”. Nu ben ik van mening dat als dit je opvatting van WordPress is je al een tijdje niet in een WordPress omgeving bent geweest… maar dat is een ander verhaal ;-). Dit neemt niet het feit weg dat er enorm veel mensen zijn die van WordPress houden, maar ook die het haten. Waarom dit is, en waarom wij toch er voor kiezen om in WordPress te werken leg ik je uit in deze blog!

Waarom HTML?

Waarom zou je toch HTML kiezen boven WordPress? Er zijn best een aantal voordelen die HTML met zich meebrengt, begrijp me niet verkeerd! Echter is de grootste limiterende factor bij HTML dat het een stuk minder gebruiksvriendelijk is dan WordPress.

Bijvoorbeeld: na oplevering van de website wil je graag actief gaan bloggen als website eigenaar. Bij een WordPress website heb je in de back-end een blog editor. Iemand die ooit Microsoft Word heeft gebruikt zal ook overweg kunnen met deze editor. Bij HTML is dit een ander verhaal. Afhankelijk van hoe goed de webbouwer de site gebouwd heeft bestaat er best een grote kans dat je hem of haar bij elke blog moet vragen of hij of zij hem online kan zetten en kan stylen voor je. Een klus die veel tijdrovender en dus kostbaarder is.

Maar welke voordelen heeft HTML dan wel?

  1. Meer controle: Als u HTML gebruikt om uw website te bouwen, hebt u volledige controle over hoe de pagina’s eruit zien en functioneren. U kunt elk element op de pagina aanpassen en aanpassen aan uw wensen.
  2. Snelheid: HTML-pagina’s laden vaak sneller dan pagina’s gemaakt met behulp van een content management system (CMS) zoals WordPress. Dit komt omdat er geen extra stappen nodig zijn om de pagina’s te laden, zoals het uitvoeren van een databasequery.
  3. Eenvoudig te leren: van alle programmeertalen is HTML een relatief eenvoudige taal om te leren en te gebruiken. Als u vertrouwd bent met het gebruik van HTML, kunt u snel een eenvoudige website maken.
  4. Geen afhankelijkheid van een extern platform: Als u HTML gebruikt, bent u niet afhankelijk van een extern platform om uw website te hosten of te beheren. Dit betekent dat u meer controle hebt over hoe uw website wordt gehost en beheerd.

Hoewel HTML enkele voordelen biedt ten opzichte van het gebruik van WordPress, is het belangrijk om te bedenken dat het gebruik van een CMS zoals WordPress vaak gemakkelijker en efficiënter is voor het beheer van een website. Als u geen ervaring hebt met het programmeren van websites, kan het gebruik van een CMS zoals WordPress een goede keuze zijn omdat het u de middelen geeft om professioneel ogende websites te maken zonder dat u hoeft te coderen.

Voordelen WordPress

Zoals dus al vaker gezegd brengt WordPress veel voordelen met zich mee. Het zijn dan ook deze voordelen die ons hebben doen besluiten voor WordPress te kiezen als platform. Maar wat zijn dan precies deze voordelen? En hoe profiteer je daar als klant van Different Marketing uiteindelijk van?

  1. WordPress is Gemakkelijk te gebruiken: WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en kan worden gebruikt door zowel beginners als ervaren webontwikkelaars. Het heeft een intuïtief beheerpaneel en biedt talloze hulpmiddelen en plug-ins om u te helpen uw website op te zetten en te beheren. Dit betekent dat na livegang nog gemakkelijk aanpassingen kunnen worden gedaan door u of uw medewerkers.
  2. Flexibel en aanpasbaar: WordPress biedt talloze thema’s en plug-ins waarmee u uw website kunt aanpassen en aan uw wensen kunt aanpassen. Dit betekent dat u bijna elk type website kunt maken, van een eenvoudige blog tot een geavanceerde e-commerce site. Hierdoor kunnen we samen een echt unieke site maken, ondanks dat we geen HTML gebruiken ;-)
  3. Zoekmachinevriendelijk: WordPress is ontworpen met zoekmachineoptimalisatie (SEO) in het achterhoofd, wat betekent dat uw website gemakkelijk gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google. Dit kan helpen om uw website naar de top van de zoekresultaten te brengen en ervoor te zorgen dat u meer bezoekers krijgt. Een website zonder bezoekers? Die is simpelweg niks waard. Doordat WordPress zo is gebouwd om goed vindbaar te zijn, en wij dit uitbreiden met extra SEO werkzaamheden bent u verzekerd van een goed vindbare site.
  4. Veiligheid: WordPress is regelmatig bijgewerkt om de beveiliging van uw website te waarborgen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over malware of andere online bedreigingen. Aangevuld met regelmatige back-ups door Different Marketing bent u verzekerd van een site die vrijwel altijd online is!
  5. Groot gemeenschap: WordPress heeft een enorme en actieve gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die altijd bereid zijn om te helpen en advies te geven. Als u problemen ondervindt of vragen heeft, kunt u altijd terecht op het WordPress-forum of bij andere online hulpmiddelen. Doordat er veel mensen zijn met WordPress kennis bent u er van verzekerd dat uw website (eigenlijk voor altijd) ondersteund zal blijven. Groeit uw bedrijf en wilt u uw website in eigen beheer? Dan heeft u sneller iemand met WordPress kennis gevonden dan met HTML kennis.

Different Marketing ❤️ WordPress

Wilt u een website laten bouwen in HTML? Dan moeten wij u helaas teleurstellen. De voordelen van CMS WordPress hebben ons namelijk meer dan overtuigd. Hierdoor hebben wij besloten al onze sites in WordPress te bouwen zodat we altijd dezelfde hoge kwaliteit kunnen leveren. Nog niet helemaal overtuigd van WordPress? Laat ons u dan overtuigen van de kracht van WordPress tijdens een geheel vrijblijvende kennismaking!

En kies u dan alsnog voor HTML? Even goede vrienden ;-)

Het voordeel van WordPress

door | jan 5, 2023 | Blogs | 1 reactie

Deze blog is geschreven door:

Different Marketing

Different Marketing

Fullservice online marketing bureau

Different Marketing is een fullservice online marketing bureau. Onze jarenlange kennis rondom online marketing delen we graag middels onze blog. Wij posten regelmatig blogs met tips en tricks rondom online marketing.